آسیاب

واحد آسیاب نیشکر:

نیشکر پس از عملیات برداشت و حمل آن به محل تخیله نی در کارخانه شکر توسط نوار نقاله هایی بر حسب وظیفه و به ترتیب به نام های ۱- تخلیه ( Unloading )  ۲- شست و شو ( washing )  ۳- اصلی ( Main )  ۴- اولیه ( First )  وارد سالن آسیاب می شود تا با کمک آب گرم و فشرده سازی عصاره گیری شود.

روی نقاله ی Main دو تجهیز به نام چاقو قرار دارد که شامل یک شافت با تیغه های چاقوی نصب شده بر روی آن است. چاقو با چرخش باعث خرد شدن نی به قطعات ریزتر شده سپس وارد دستگاهی به نام Shredder می شود تا  به صورت الیاف درآورده شود .

در سالن آسیاب پنج دستگاه آسیاب موجود می باشد در بین هر آسیاب یک نقاله از نوع Drag موجود می باشد که نیشکر را از آسیابی به آسیاب دیگر منتقل میکند.

هر دستگاه آسیاب دارای شش غلطک است ، یک غلطک که وظیفه هدایت نی و دو غلطک که وظیفه فشرده سازی و تغذیه آسیاب را به عهده دارند و سه غلطک پائین کار عصاره گیری را انجام می دهند . جهت چرخاندن غلطکهای آسیاب از توربین بخار استفاده می شود.

در آسیاب اول حدود ۷۰ درصد قند نیشکر به صورت شربت گرفته می شود . نیشکر از میان غلطکهای ۵ آسیاب عبور میکند و عصاره گیری میشود.

به نیشکر ورودی به آسیاب آخر ( پنجم ) آب با دمای بالای ۵۵ درجه سانتیگراد اضافه می شود . شربت گرفته شده توسط آسیاب پنجم به نی ورودی به آسیاب چهارم و شربت آسیاب چهارم به نی ورودی به آسیاب سوم و به همان ترتیب به آسياب دوم وارد شده و در مخزن Screen juice Tank با شربتی که از آسیاب اول گرفته شده مخلوط می شود.

شربت با پمپ از یک توری مشبک دوار به نام Rotary Screen عبور کرده و به مخزن  Screen juice Tank

ریخته می شود و سپس با پمپ به سمت سالن تولید ارسال می شود. باگاس (Bagasse) یا تفاله نیشکر باقی مانده در Rotary Screen به درون آسیاب دوم ریخته می شود و دوباره تحت فشار قرار می گیرد. باگاس خروجی آسیاب پنجم که پسماند نهایی آسیاب است  به بیرون کارخانه منتقل می شود. 

آسیاب


تاریخ بروزرسانی : ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ۰۸:۲۴